BUX INTRODUCEERT BELEGGEN ZONDER TRANSACTIEKOSTEN

- Nieuwe app STOCKS opent de aandelenmarkten voor iedereen -

Amsterdam, 13 november 2018 - BUX, Europa’s snelst groeiende mobiele broker, lanceert STOCKS. Een nieuwe app waarmee iedereen in Europa aandelen kan kopen en verkopen zonder transactiekosten.

De lage rente krijgt spaargeld nog amper in beweging. Toch passen slechts weinigen hun financiële plan hierop aan. Onderzoek, uitgevoerd door ING , laat zien dat met name 1 jongeren door de risico’s en een gebrek aan geld, argwanend zijn om te gaan beleggen.

Met STOCKS kunnen beleggers Europese en Amerikaanse aandelen kopen en verkopen zonder transactiekosten. Gebruikers die meer geavanceerde functionaliteiten willen, betalen een kleine fee voor de uitvoering van hun order.

Waar traditionele online brokers nog voornamelijk gefocust zijn op het web, is BUX 100% gefocust op mobiel. Gebruikers van STOCKS kunnen alle handelingen, niet alleen het aan- en verkopen zelf maar bijvoorbeeld ook het klant worden, direct via de app uitvoeren.

“Een grote groep mensen denkt nog altijd dat je veel geld nodig hebt om te beleggen, door de kosten die eraan verbonden zijn”, zegt Nick Bortot, CEO en oprichter van BUX. “Met de lancering van STOCKS verandert dit. Sommige beleggers betalen nog steeds tot wel €10 per transactie. Dat raakt je rendement en betekent dat het niet mogelijk is om een kleiner bedrag te beleggen. Met onze nieuwe app kan dat wel. We zijn erg enthousiast dat we de Nederlandse belegger de mogelijkheid bieden met STOCKS meer rendement te behalen.”

STOCKS is het tweede product van BUX na de introductie van de eerste app in 2014, die gericht is op CFD handel. Met deze app heeft het bedrijf bijna 2 miljoen gebruikers aangetrokken.

Bortot: “We zien in de Verenigde Staten dat mobiel beleggen de markt voor particuliere beleggers flink heeft vergroot en verwachten dat dit ook in Europa gaat gebeuren. Het merendeel van de Europese beleggingsplatforms stamt van de eerste internethausse van 2000 en is sindsdien weinig veranderd. Met STOCKS komen we zowel qua gebruiksvriendelijkheid als interface en kosten tegemoet aan de eisen van de mobiele generatie.”

Op dit moment wordt de app nog ontwikkeld. De lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019 in Nederland en Duitsland. De rest van Europa volgt in de loop van het jaar.

Meer weten over BUX STOCKS en inschrijven voor de wachtlijst:

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor priority toegang tot STOCKS wanneer de app wordt gelanceerd.

Gebruikers die zich aanmelden op de wachtlijst en later een rekening openen, ontvangen een gratis aandeel t.w.v. max. €100. Daarnaast ontvangen gebruikers een extra aandeel wanneer zij een andere gebruiker introduceren.

Kijk hier voor screenshots van de nieuwe app.

Over BUX

BUX is een technologiebedrijf met als lijfspreuk ‘Let’s rock the world of finance’. Het doel is om dé bestemming te worden voor mensen die meer met hun geld willen doen. BUX maakt het eenvoudig en betaalbaar om in de financiële markten te stappen met mobiele apps voor lange- en korte termijn beleggingen. Sinds de lancering in 2014 heeft BUX de markten al toegankelijk gemaakt voor bijna 2 miljoen gebruikers verspreid over 9 Europese landen. BUX is gevestigd in Amsterdam en heeft Holtzbrinck Ventures, Orange Growth Capital, Velocity Capital en Initial Capital als investeerders

1 *ING International Survey “Will You Take A Hit To Your Savings?”, January 2017.

Download PDF
Download PDF
Over BUX

About BUX

BUX makes it easy and affordable for Europeans to do more with their money. Since launching in 2014, BUX has made the markets accessible for more than 2.5 million users across 9 countries in Europe. BUX currently offers 3 apps that allow users to explore the financial markets including BUX Zero, the flagship platform that is making commission-free investing possible, allowing users to invest in the brands and companies they care about. BUX Zero is currently available in the Netherlands, Germany, Austria, France and Belgium. BUX X, launched in 2014, offers short-term, leveraged trading, all powered by a vibrant in-app community. BUX Crypto, launched in 2020, now offers an easy and affordable way to invest in Bitcoin and other digital currencies. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, the company is backed by Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital and Initial Capital.

The investment services of BUX Zero are authorised and regulated by the Dutch Authority for Financial Markets (Autoriteit Financiële Markten - AFM). BUX X, the trading name of BUX Financial Services Limited, is regulated by the Financial Conduct Authority, FCA Register number 184333. The services of BUX Crypto are offered by BUX Alternative Investments BV.

Over BUX

BUX maakt het voor iedereen makkelijker meer met je geld te doen. Of het nu gaat om lange termijn beleggen in aandelen en of om korte termijn handel in hefboomproducten. Sinds de officiële lancering van BUX in 2014 maken meer dan 2,5 miljoen mensen uit 9 Europese landen gebruik van de BUX apps. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX X biedt handel in hefboomproducten en daarnaast is er een levendige trading community in de app. Met BUX Crypto kunnen gebruikers op een makkelijke en betaalbare manier in cryptocurrency beleggen. BUX heeft kantoren in Amsterdam en Londen en het bedrijf heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder registratienummer 03148972. BUX Financial Services Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de “Financial Conduct Authority”, FCA registratienummer 184333.