BUX EXEC TEAM 2019.jpg
  • jpg

BUX haalt investering van €11,1 miljoen binnen en neemt ayondo Markets Limited over

AMSTERDAM,  12 juni, 2019  -Mobiele broker BUX heeft bij een nieuwe investeringsronde €11,1 miljoen opgehaald. De financieringsronde werd geleid door Velocity Capital en Holtzbrinck Ventures.

 

De financiering zal worden gebruikt voor de acquisitie van online broker ayondo markets Limited, BUX’ back-end partner voor zijn huidige trading app. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor de lancering van BUX’ binnenkort te verschijnen app STOCKS, waarmee iedereen kan beleggen zonder commissie te betalen.

 

BUX neemt online broker AML over

 

“Toen we BUX 4,5 jaar geleden lanceerden, hebben we er voor gekozen om ons volledig te focussen op de ontwikkeling van onze app” aldus Nick Bortot, CEO en oprichter van BUX. “In AML vonden we de perfecte partner die zorg droeg voor de 'achterkant' van ons bedrijf, zoals de administratie, operations en de vergunning. Inmiddels zijn we hard gegroeid en is het voor BUX een natuurlijke stap om ook deze achterkant in eigen beheer te nemen.”

 

Door deze overname heeft BUX controle over het gehele proces, inclusief een volledige broker licentie.

 

Bortot: “We zijn niet langer afhankelijk van een andere partij en kunnen zo onze klanten nóg beter bedienen en sneller nieuwe functionaliteiten implementeren. Daarnaast voegen we 50% toe aan onze toekomstige omzet, omdat we ook de andere klanten van AML blijven bedienen.”

 

De overname van AML en de nieuwe investeringsronde dragen bij aan BUX’ missie om jonge Europeanen nieuwe beleggingsmogelijkheden te laten ontdekken, met elkaar in contact te komen en te leren van ervaren beleggers en traders.

Financiering ondersteunt de lancering van STOCKS

 

Met deze financieringsronde van €11,1 miljoen wordt ook de lancering van STOCKS ondersteund. STOCKS is de nieuwe BUX app waarvoor inmiddels meer dan 100.000 gebruikers op de wachtlijst staan.

 

Tot nu toe zijn er voor jongeren beperkte mogelijkheden om betaalbaar en op een voor hen vertrouwde manier te beleggen. STOCKS biedt beleggen aan op een wijze die deze generatie kent en aanspreekt.

 

"Qua gebruik van technologie gedragen jongeren zich anders dan de oudere generaties.” zegt Willem Willemstein, CEO van Velocity Capital. “Denk aan het veranderende mediagebruik en de opkomst van de shared economy. Qua beleggen en investeren zullen we eenzelfde ontwikkeling zien. Jongeren gaan fundamenteel anders met hun geld en beleggingen om dan de oudere generaties.”

 

“Het feit dat BUX de wensen en behoeften van de mobiele generatie heel goed begrijpt, in combinatie met de volledig nieuwe broker die ze hebben gebouwd, maakt BUX zeer goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in dit veranderende Europese beleggingslandschap.”

 

STOCKS zal een combinatie bieden van commissievrij beleggen, een vloeiende gebruikerservaring, een razendsnelle onboarding, levendige community en gelokaliseerde content.

 

De overname van AML en de nieuwe financieringsronde helpen BUX in zijn missie om jonge mensen de financiële markten te laten ontdekken, daar in contact te komen met anderen en te leren van ervaren beleggers en traders.

 

Over BUX

BUX maakt het eenvoudig en betaalbaar voor jonge mensen om meer met hun geld te doen door middel van zijn apps voor commissievrij beleggen en CFD trading. Sinds de lancering in 2014 heeft BUX de markten geopend voor meer dan 2 miljoen mensen in 9 Europese landen.

 

In de zomer van 2019 lanceert BUX STOCKS, de app waarmee iedereen commissievrij aandelen van zijn of haar favoriete bedrijven kan kopen en verkopen. STOCKS zal eerst in Nederland, Duitsland en Oostenrijk beschikbaar zijn, waarna een uitrol in de rest van Europa volgt. BUX is gevestigd in Amsterdam en heeft Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital en Initial Capital als investeerders.

 

Volg BUX op Facebook.com/BUXSociaal, Instagram @bux.app of Twitter @bux. Meer info via www.getbux.nl.

 

About Velocity Capital FinTech Ventures

 

Velocity invests in unstoppable fintech founders. The Fund provides early stage, no-seed capital funding to leaders with vision, determination, and strong business models. The Velocity team stands by these leaders as allies and trusted counselors to help them solve complex issues and achieve their goals. For more information, visit: www.velocityfintech.com

 

About HV Holtzbrinck Ventures

 

Since 2000 HV Holtzbrinck Ventures has been investing in internet and technology companies across several fund generations and is one of the most successful, experienced and well financed early stage and growth investors in Europe. HV has financed over 165 companies, such as Zalando, Delivery Hero, FlixBus and Scalable Capital. The total volume of all HV funds is € 1.05 billion. HV supports startups with investments from € 500,000 to € 50m. Hence, it is one of the few venture capital firms in Europe, which is able to support companies through all investment stages.

 

Voor meer informatie:  Christa Connell, BUX PR Specialist, christa.connell@getbux.com; +31 (0)62 838 8885

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL