BUX Zero | Nul Commissie NL

BUX lanceert internationale TV campagne en speelt zelf de hoofdrol

Mobiele broker toont belang van een goede financiële toekomst met in-house geproduceerde commercial

AMSTERDAM, 9 november 2020 - BUX lanceert vandaag een nieuwe internationale TV-commercial voor BUX Zero, de commissievrije beleggingsapp waarmee gebruikers op een eenvoudige, begrijpelijke en transparante manier in hun favoriete bedrijven kunnen investeren. Deze eigenschappen worden uitvergroot in de campagne. De tv-commercial is volledig in-house ontwikkeld door BUX haar marketing team en gaat live in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Voor het ontwikkelen van de campagne is geen gebruik gemaakt van acteurs en reclamebureaus. BUX nam de productie voor deze commercial in eigen hand en gaf haar medewerkers en oprichter Nick Bortot de hoofdrol. Een bewuste keuze: BUX streeft er vanaf de eerste dag naar om de van oudsher ontoegankelijke beurs toegankelijk te maken voor iedereen. De grootste neobroker van Europa staat dan ook al 6 jaar bekend als authentiek merk, dat beleggen persoonlijker maakt en in nauw contact staat met haar community.

“Sinds de start van BUX hebben toegankelijkheid en transparantie altijd centraal gestaan. Hoewel we als merk volwassener zijn geworden door de jaren heen, is onze authenticiteit een belangrijk element dat in al onze communicatie zal blijven terugkomen. Beleggen zonder kleine lettertjes met en de zekerheid van een echte bank”, zegt Nick Bortot, oprichter van BUX.

“We gingen op zoek naar een concept dat naar meerdere landen te vertalen is, zonder dat het aan echtheid inboet. Tevens wilden we qua techniek iets origineels doen. BUX heeft een volwaardige broker vanaf de grond opgebouwd en biedt een app die ongeëvenaard is in gebruiksgemak. Die technische skills wilden we laten doorklinken in de commercial, maar dit moest wel direct iets toevoegen aan de boodschap”, zegt Stevan Zmiric, Senior Creative bij BUX. “Daarnaast vonden we het belangrijk om de mensen van BUX het verhaal te laten vertellen. We kunnen nog zo’n gelikte app hebben gemaakt, uiteindelijk wil men toch graag weten wie de bedrijfsleider van de tent is. Zeker als het om investeren voor de lange termijn gaat.” 

Naast Stevan Zmiric bestaat het creative team van BUX voor deze campagne uit Kamiel van Eeuwijk en is de hulp ingeroepen van Dave Nelissen van Mount Scott. In de commercial zijn speciaal vervaardigde letters van 2,4 meter hoog te zien en wordt gebruik gemaakt van 3D projection mapping. Met deze techniek worden beelden geprojecteerd die precies binnen de contouren van de letters passen. De campagne wordt uitgezet op tv en online in de vorm van pre-rolls en social.

Credits

Creatie: Stevan Zmiric, Kamiel van Eeuwijk, Nick Bortot, Dave Nelissen, Joep van Diejen, Bas van Diejen.

Bureau: Mount Scott

Producer: Dave Nelissen

Regisseur: Stevan Zmiric

Post: Kamiel van Eeuwijk, Bas van Diejen

Visagie: Iris Zuidema

Contactgegevens

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL