Amsterdam, 2 maart 2021 - Vrouwelijke beleggers, die de laatste tijd in groten getale de beurs betreden, hanteren een toekomstgerichte beleggingsstrategie. Dat blijkt uit onderzoek van mobiele broker BUX onder duizenden vrouwelijke Nederlandse beleggers. Een op de zes vrouwen belegt namelijk in ETF’s, een beleggingsproduct geschikt voor het opbouwen van vermogen gedurende een langere termijn.
Bijna 20% van de Nederlandse vrouwen investeert in ETF’s, ofwel indextrackers, en kiest daarmee een gespreide strategie waarmee vermogen wordt opgebouwd op de lange termijn. De vrouwelijke belegger lijkt niet alleen begaan met haar eigen financiële toekomst, maar richt zich ook op een groenere wereld. Vrouwen investeren aanzienlijk meer in duurzame fondsen met twee ESG fondsen in de tien meest gekozen ETF’s. Bij de mannelijke belegger daarentegen haalt geen enkel ESG fonds de top 10.
Kenmerkend is daarnaast de keuze voor innovatie. Bijna de helft van de tien meest verhandelde aandelen door vrouwen zijn techbedrijven. De vier aandelen die de top 10 halen zijn Snowflake, Adyen, Tesla en ASM International. Gemiddeld genomen kiest de vrouwelijke belegger voor aandelen met een hogere aankoopprijs dan mannen.
De vrouwelijke belangstelling voor de beurs nam sinds vorig jaar een vlucht. In 2020 verzesvoudigde het aantal vrouwen dat de beurs betrad. In 2021 groeit dit explosief door: het aantal nieuwe vrouwelijke gebruikers dat dit jaar bij BUX Zero een rekening opende is binnen slechts twee maanden met 56% gegroeid ten opzichte van het aantal nieuwe gebruikers in 2020.
Met in totaal meer dan 350.000 gebruikers is BUX de grootste mobiele broker van Europa. Het bedrijf, opgericht in 2014, maakt het voor iedereen makkelijker meer met je geld te doen. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers sinds 2019 aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX zal in 2021 haar Europese uitbreidingsplan vervolgen. BUX heeft drie apps ontwikkeld voor verschillende type beleggers met uiteenlopende beleggingsdoelen: BUX Zero, BUX X en BUX Crypto. BUX heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.
De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder registratienummer 03148972. BUX Financial Services Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de “Financial Conduct Authority”, FCA registratienummer 184333.
Contactgegevens
Gerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
BUX haalt Delivery Hero topman aan boord als CMO
BUX, Europa’s snelst groeiende mobiele broker, kondigt vandaag de benoeming van Dan Zbijowski als Chief Marketing Officer aan.
BUX lanceert als eerste broker in Europa fractionele Europese ETF’s in samenwerking met ABN Amro ...
Vandaag kunnen klanten van mobiele broker BUX als eerste in Europa ook beleggen in fractionele Europese ETF’s zonder een beleggingsplan.
BUX en High Tech Tea bundelen krachten om het belang van financiële geletterdheid onder vrouwen t...
Vandaag vindt het evenement: Bridging the Female Financial Literacy Gap Through Technology plaats, georganiseerd door BUX en High Tech Tea.
Groeiend aantal Nederlandse vrouwelijke beleggers diversifieert door te beleggen in aandelen, ETF...
De Nederlandse vrouwelijke belegger spreidt beleggingen optimaal. In de top 10 meest aangekochte beleggingsproducten komen zowel aandelen uit verschillende internationale markten, ETFs en...
Jongere generaties voelen zich genoodzaakt om te beleggen door hoge inflatie en lage spaarrentes
Meer dan de helft van generatie Z en de Millennials is van plan om in 2022 te beginnen met beleggen of om er mee door te gaan.