Vrouwen beleggen met oog op de toekomst

Een duurzame, innovatieve langetermijnstrategie kenmerkt de vrouwelijke belegger

Pim_app.jpg
  • jpg

Amsterdam, 2 maart 2021 - Vrouwelijke beleggers, die de laatste tijd in groten getale de beurs betreden, hanteren een toekomstgerichte beleggingsstrategie. Dat blijkt uit onderzoek van mobiele broker BUX onder duizenden vrouwelijke Nederlandse beleggers. Een op de zes vrouwen belegt namelijk in ETF’s, een beleggingsproduct geschikt voor het opbouwen van vermogen gedurende een langere termijn. 

Gespreide inzet voor een groenere wereld

Bijna 20% van de Nederlandse vrouwen investeert in ETF’s, ofwel indextrackers, en kiest daarmee een gespreide strategie waarmee vermogen wordt opgebouwd op de lange termijn. De vrouwelijke belegger lijkt niet alleen begaan met haar eigen financiële toekomst, maar richt zich ook op een groenere wereld. Vrouwen investeren aanzienlijk meer in duurzame fondsen met twee ESG fondsen in de tien meest gekozen ETF’s. Bij de mannelijke belegger daarentegen haalt geen enkel ESG fonds de top 10. 

Techbedrijven populair: vrouwelijke belegger kiest voor innovatie

Kenmerkend is daarnaast de keuze voor innovatie. Bijna de helft van de tien meest verhandelde aandelen door vrouwen zijn techbedrijven. De vier aandelen die de top 10 halen zijn Snowflake, Adyen, Tesla en ASM International. Gemiddeld genomen kiest de vrouwelijke belegger voor aandelen met een hogere aankoopprijs dan mannen. 

Vrouwelijke belegger is here to stay

De vrouwelijke belangstelling voor de beurs nam sinds vorig jaar een vlucht. In 2020 verzesvoudigde het aantal vrouwen dat de beurs betrad. In 2021 groeit dit explosief door: het aantal nieuwe vrouwelijke gebruikers dat dit jaar bij BUX Zero een rekening opende is binnen slechts twee maanden met 56% gegroeid ten opzichte van het aantal nieuwe gebruikers in 2020.

Over BUX

Met in totaal meer dan 350.000 gebruikers is BUX de grootste mobiele broker van Europa. Het bedrijf, opgericht in 2014, maakt het voor iedereen makkelijker meer met je geld te doen. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers sinds 2019 aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX zal in 2021 haar Europese uitbreidingsplan vervolgen. BUX heeft drie apps ontwikkeld voor verschillende type beleggers met uiteenlopende beleggingsdoelen: BUX Zero, BUX X en BUX Crypto. BUX heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder registratienummer 03148972. BUX Financial Services Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de “Financial Conduct Authority”, FCA registratienummer 184333.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL