BUX onthult nieuwe branding BUX Zero

De nieuwe look maakt gebruik van frisse kleuren en inspirerende illustraties

Investing #3.png
  • png

Amsterdam, 6 april 2021 - Fris en inspirerend. Dat zijn de twee woorden die het nieuwe design van BUX Zero omschrijven. BUX, Europa’s snelst groeiende mobiele broker, introduceert vandaag een nieuwe look voor beleggingsapp BUX Zero waarbij ‘bouwen’ een centrale rol speelt. Kenmerkend aan het nieuwe design zijn de sprekende kleur Amaranth, het digital-native lettertype Maison Neue en fantasierijke illustraties.

Bouw aan een betere financiële toekomst

Het concept “bouwen” is onderdeel van de gehele klantreis en komt terug in alle BUX Zero kanalen; van de app tot de website tot social. Door te kiezen voor “bouwen”, maakt de mobiele broker de vergelijking met investeren. Bouwen betekent het samenvoegen van onderdelen volgens een systematisch plan met een bepaald doel voor ogen; het eindproduct. Volgens BUX werkt investeren op dezelfde manier; je bouwt aan een betere financiële toekomst door volgens een systematisch plan te beleggen in ETF’s en aandelen, met een bepaald einddoel in zicht. Het introduceren van bouwen zorgt voor eenheid in alle functies van de BUX Zero kanalen.

Kleur met veel diepte

Het kiezen van de nieuwe kleur die de rode, in dit geval roze, draad is van het nieuwe design, is in samenspraak gegaan met de community van BUX. Uiteindelijk viel de keuze op een levendige primaire kleur; een kleur die onderscheid maakt en versterkt, namelijk Amaranth. Naast een nieuwe centrale kleur, kiest BUX ook voor een nieuw lettertype. Het nieuwe font onderscheidt zich doordat het speciaal is ontworpen voor digitale producten en de perfecte balans heeft tussen de praktische waarde van leesbaarheid en creatieve expressie; de kern van het nieuwe design.

De missie van BUX is om mensen te helpen die willen bouwen aan een betere financiële toekomst. Sinds de lancering in 2019 hebben we beleggen toegankelijk gemaakt voor honderdduizenden mensen in Europa, zegt Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX. Ons merk vormt de vlag bij onze missie en met trots onthullen we de nieuwe look van BUX Zero. Een nieuw design dat onze missie nog beter zal ondersteunen.

Fantasierijke illustraties

Een nieuw terugkerend element in de app en op de website zijn de illustraties. De illustraties visualiseren een wereld waarin iedereen aan zijn toekomst kan bouwen met een doe-het-zelf aanpak. Ze vertegenwoordigen de verschillende instrumenten die beleggers gebruiken om aan hun vermogen te bouwen. Of het nu gaat om aandelen, ETF’s of zero-commissie - die missie van BUX staat centraal in elke illustratie.

Over BUX

Met in totaal meer dan 350.000 gebruikers is BUX de grootste mobiele broker van Europa. Het bedrijf, opgericht in 2014, maakt het voor iedereen makkelijker meer met je geld te doen. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers sinds 2019 aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX zal in 2021 haar Europese uitbreidingsplan vervolgen. BUX heeft drie apps ontwikkeld voor verschillende type beleggers met uiteenlopende beleggingsdoelen: BUX Zero, BUX X en BUX Crypto. BUX heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder registratienummer 03148972. BUX Financial Services Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de “Financial Conduct Authority”, FCA registratienummer 184333.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL