1 op de 5 jongeren haalt haar of zijn beleggingskennis van financiële influencers

Nieuwe generatie belegger focust op betere financiële toekomst in plaats van pensioen

Hero_Pim.jpg
  • jpg

Amsterdam, 10 mei 2021 - Bijna 1 op de 5 jongeren haalt haar of zijn beleggingskennis van financiële influencers. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.013 Nederlandse beleggers, uitgevoerd door mobiele broker BUX. Ruim 19% van generatie Z geeft aan YouTubers en bloggers te volgen die zaken rondom beleggen uitleggen en bespreken. De oudere generaties lijken daarentegen minder overtuigd. Slechts 5% van generatie X en generatie Babyboomers geeft aan financiële influencers te volgen.

Een betere financiële toekomst

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van generatie Z en meer dan een kwart van de millennials, een betere financiële toekomst opbouwen als hun beleggingsdoel zien in plaats van enkel een potje voor later. Om deze levensstijl te verwezenlijken en goed geïnformeerde beleggingsbeslissingen te maken, is de juiste kennis essentieel. De nieuwe generatie beleggers laat zich hiervoor inspireren en informeren door financiële influencers, die beleggen op een behapbare manier uitleggen zonder ingewikkelde rapporten van analisten vol jargon.

BUX lanceert nieuwe serie educatieve beleggings video's 

De nieuwe generatie beleggers consumeert graag content in videovorm. Om die te bereiken lanceert BUX een nieuwe serie educatieve video’s waarin onderwerpen rondom beleggen op een toegankelijke manier worden besproken. Voor de serie ‘Beleggen met experts’ heeft de Nederlandse mobiele broker de handen ineengeslagen met Puck Landewé van Fire For Women, Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Rayhan Mahdamy van Young Metrics.

Met Fire For Women hebben wij als missie om vrouwen te helpen om financieel onafhankelijk te worden. Een zeer belangrijk onderwerp hierbij is beleggen. Nog altijd zijn vrouwen in de minderheid als het aankomt op slimme dingen doen met hun geld, wat zorgt voor een zogenaamde wealth gap. Beleggen toegankelijk en begrijpelijk maken is waar wij naar streven. Door deze samenwerking met BUX willen we nog meer vrouwen bereiken middels toegankelijke video’s die beleggen tastbaar te maken., zegt Puck Landewé van Fire For Women.

In de eerste serie van ‘Beleggen met experts’ worden onderwerpen als dollar cost averaging, samengestelde rente en diversificatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Met deze toegankelijke informatie binnen handbereik, kunnen beleggers doelen als een betere financiële toekomst of financiële onafhankelijk sneller realiseren, doordat hun beleggingskennis vergroot is en de weg naar het bereiken deze doelen begrijpelijk is gemaakt.

Educatie is één van de belangrijkste pijlers waar wij ons als broker op richten. We willen dat alle beleggers bij BUX over de juiste handvatten beschikken om goed-geïnformeerde beslissingen te maken. Door samen te werken met verschillende experts in de beleggingswereld hopen wij de nieuwe generatie belegger aan te spreken met boeiende video’s die ingewikkelde beleggingsconcepten op een gemakkelijke manier uitleggen., zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

Over BUX

Met meer dan 500.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neo-broker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

De serie ‘Beleggen met experts’ is tot stand gekomen zonder financiële vergoedingen.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX Crypto is een handelsnaam van BUX Alternative Investments B.V. BUX Alternative Investments B.V. is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder het nummer 76895327. BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder het nummer 03148972. BUX Financial Services Limited wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority, FCA Register nummer 184333.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL