ETF’s niet meer weg te denken uit beleggingsportefeuilles bij BUX

Investing #3.png
  • png

Amsterdam, 7 oktober, 2021 - De ogen van de moderne Nederlandse belegger zijn op dit moment vooral gericht op Exchange Traded Funds (ETF’s). Dit blijkt na een analyse van mobiele broker BUX onder honderdduizenden beleggers. De populariteit van ETF’s heeft een vlucht genomen in 2021. Het aantal orders in ETF’s van Nederlandse beleggers lag in september 2021 168% hoger dan in januari 2021.

Nieuwe generatie belegger grootste fan van ETF’s

Als we naar de verschillende generaties kijken onder beleggers zien we dat de interesse in ETF’s onder Gen Z’s en Millennials het meest is toegenomen. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal aangekochte ETF’s onder Millennials in september van dit jaar 186% hoger lag ten opzichte van januari. En bij Gen Z’s lag het groeipercentage nog hoger. Onder de jongste beleggers van dit moment is het aantal orders in ETF’s in september 2021 met 397% gestegen sinds januari dit jaar.

De populariteit van ETF’s laat zien dat al deze beleggers al vroeg in hun leven serieus bezig zijn met hun toekomst en zich focussen op het opbouwen van een beleggingsportfolio voor de lange termijn. Onze missie BUX is iedereen te helpen die een betere financiële toekomst wil opbouwen. ETF’s zijn een geweldige en toegankelijke manier om vermogen op te bouwen en daarom vinden wij het belangrijk om startende beleggers de juiste kennis over ETF’s aan te reiken. Dat doen we onder andere in ons ETF kenniscentrum en in onze BUX Broadcast ETF special. Zo hopen wij steeds meer mensen kennis te laten maken ETF’s en hoe ze erin kunnen kunnen beleggen, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

Een rode draad in de meest gekozen ETF’s onder Nederlandse beleggers is een balans tussen klassieke ETF’s als de Vanguard S&P 500 ETF (1) en ETF’s met een focus op de trends van morgen zoals de Rize Sustainable Future of Food ETF (3). In de top 10 meest gekochte ETF’s in september onder Nederlandse beleggers zien we deze balans ook terug.

- EINDE -

Over BUX

Met meer dan 500.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX Crypto is een handelsnaam van BUX Alternative Investments B.V. BUX Alternative Investments B.V. is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder het nummer 76895327. BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder het nummer 03148972. BUX Financial Services Limited wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority, FCA Register nummer 184333.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL