ETF’s en toerisme aandelen kenmerken beleggingsportefeuilles BUX Zero in 2021

HP #1.png
  • png
  • Toerisme was de meest gekochte sector in vijf van de zeven landen waar BUX Zero beschikbaar is
  • Percentage BUX Zero klanten dat belegt in ETF's verviervoudigt in één jaar

Amsterdam, 13 december, 2021 - BUX, Europa's snelst groeiende mobiele broker, heeft vandaag zijn jaaroverzicht gepubliceerd met de belangrijkste klanteninzichten van 2021. In een jaar dat begon met marktvolatiliteit veroorzaakt door meme-aandelen, en eindigde met de opkomst van een nieuwe Covid variant, investeerde BUX Zero-beleggers in verschillende aandelen die een link hebben met toerisme. Daarnaast bleven ze interesse tonen in lange termijn beleggen door meer dan ooit in ETF’s te beleggen.

"2021 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin velen, die het jaar daarvoor voor het eerst de aandelenmarkt betraden, volwassener en meer gedisciplineerde beleggers werden. Particuliere beleggers toonden meer belangstelling voor Exchange Traded Funds, een belangrijke aanwijzing dat ze een lange termijn beleggingsvisie hebben. Bovendien liet een piek in het aantal gekochte toeristische aandelen zien dat beleggers, ongeacht de marktvolatiliteit, vertrouwen hadden in het herstel van de sector. Waar 2020 begon met een beleggings-rush door Corona, werd dit jaar gekenmerkt door hoop op een betere toekomst", zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. 

Toeristische aandelen doen het goed in 2021

Het zal geen verrassing zijn dat het toerisme een van de zwaarst getroffen sectoren is door de gevolgen van de al bijna twee jaar voortdurende Covid-19-pandemie. Toch bleven beleggers vertrouwen houden in het herstel van de sector. In 2021 was de Duitse multinational TUI, een van de grootste reis- en toerismebedrijven ter wereld, het meest gekochte product in de BUX Zero-app.* Aandelen uit de toerismesector werden zelfs het meest gekocht in vijf van de zeven landen waar BUX Zero beschikbaar is. TUI voerde de lijst aan als het meest gekochte aandeel in Oostenrijk, België en Duitsland. In Frankrijk en Nederland kwam die eer toe aan Air France-KLM.*

Frame 1 (NL).png
  • png
Frame 2 (NL) (2).png
  • png

ETF's blijven populair bij BUX Zero-beleggers

Eerder in 2021 werd in BUX's NextGen rapport opgemerkt dat zowel Gen Z als Millennials keken naar een middellange tot lange termijn beleggingsstrategie door te beleggen in ETF's. Met name in ETF's die zich richten op een betere en vernieuwende toekomst. Terugkijkend op het gehele jaar, bevestigt de data van BUX opnieuw de waarde die de klanten van BUX Zero zien in het beleggen in ETF's. Op 31 december 2020 vertegenwoordigde ETF’s 4,3% van het de belegde vermogenswaarde op BUX Zero. Een jaar later is dit aantal inmiddels verviervoudigd tot 16,7%.*** 

In 2021 was de Automation & Robotics ETF (iShares) de meest gekochte ETF op BUX Zero. Deze ETF volgt zo’n 120 bedrijven die automatiserings- en robotica-technologie ontwikkelen in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De ETF bevat bedrijven als Qualcomm, AMD, Nvidia en Apple.

Frame 3 (NL).png
  • png
Frame 4 (NL).png
  • png

-Einde-

* Periode van 1.01.2021 tot 25.11.2021, gebaseerd op het percentage klanten dat het product op BUX Zero koopt.

** BUX Zero werd in Ierland gelanceerd in juni 2021 en in Spanje begin november 2021.

*** Waarde op 29.11.2021

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL