Als eerste mobiele broker introduceert BUX fractioneel beleggen in individuele aandelen

BUX leidt innovatie in beleggen in Europa met de introductie van fractionele aandelen

NL Fractional Investing.jpg
  • jpg

Amsterdam, 3 januari, 2022 - BUX introduceert als eerste broker in Nederland fractioneel beleggen om alle beleggers de mogelijkheid te bieden om in bedrijven te investeren die anders vaak onbereikbaar blijven. Voor veel beleggers met een kleinere portemonnee was het onmogelijk om te beleggen in een bedrijf als Amazon, met een koers boven de $3000, en tegelijkertijd een gediversifieerd portfolio op te bouwen. Fractioneel beleggen stelt beleggers in staat om met een klein bedrag een stuk van een aandeel te kopen.

Meer dan de helft Nederlandse beleggers heeft baat bij fractioneel beleggen

Uit recent onderzoek van de AFM naar beleggers die zelf beleggen op de beurs, blijkt dat meer dan 50% minder dan €25.000 hebben belegd. Stel, een belegger met een budget van €10.000 wil ook graag in Amazon, met een koers boven de $3000, beleggen en koopt één Amazon aandeel. Dan bestaat 30% van het beleggingsportfolio gelijk uit Amazon.

Voor al deze beleggers biedt fractioneel beleggen de oplossing om fracties van aandelen met hoge aandelenkoersen op te nemen in een gediversifieerd portfolio. Dit voorkomt dat beleggers die niet over grote bedragen beschikken om mee te beleggen, een te groot deel van hun beleggingsportfolio hebben leunen op één aandeel met een hoge koers.

Met de komst van fractioneel beleggen bij BUX wordt het mogelijk om een fractie van een Amerikaans aandeel te kopen vanaf €10. Bedrijven met hoge aandelenkoersen en een relatief hoge prijs als Amazon, Alphabet en Tesla worden daarmee nu ook toegankelijk voor beleggers met een kleiner budget, en daardoor kunnen zij het beleggingsrisico dat zij nemen minimaliseren. Hoe meer beleggers hun beleggingen spreiden over verschillende aandelen, hoe minder risico zij immers lopen dat zij hun inleg verliezen door een eventuele koersdaling van een individueel aandeel.

Bij BUX hebben wij als missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken op een betaalbare manier. Met de lancering van fractioneel beleggen introduceren we een vorm van beleggen die in de VS al door veel mensen wordt benut, als eerste broker in Nederland. Vanaf vandaag kunnen ook beleggers met een kleine portemonnee een gediversifieerd beleggingsportfolio opbouwen met fracties van aandelen van bedrijven als Tesla, Alphabet en Amazon. Dit kan meer dan de helft van de Nederlandse beleggers die zelf beleggen op de beurs helpen aan een grondiger gediversifieerd portfolio en een betere financiële toekomst op de lange termijn, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

De veramerikanisering van mobiele brokers in Europa duurt voort

Nadat BUX Nederland als eerste broker kennis liet maken met commissievrij beleggen, leidt BUX opnieuw de volgende fase in het normaliseren van beleggen in Europa. Het introduceren van fractioneel beleggen is de tweede stap in het opbouwen van een beleggingscultuur naast de spaarcultuur in Nederland. Waar in de Verenigde Staten 56% (Gallup, 2021) van de Amerikaanse bevolking belegt, ligt dat in Nederland een stuk lager. Hier beleggen slechts 1,6 miljoen (AFM, 2021) mensen op een bevolking van meer dan 17 miljoen, ongeveer 9% van de totale bevolking.

Vanaf vandaag kunnen klanten van BUX fractioneel beleggen in de honderd meest populaire Amerikaanse aandelen bij BUX Zero. In de periode erna komen ook andere Amerikaanse aandelen beschikbaar. In de toekomst wordt fractioneel beleggen in ETF’s en Europese aandelen mogelijk in de BUX Zero app.

-Einde-

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL