BUX Zero introduceert als eerste mobiele broker in Nederland beleggen in cryptovaluta

Vanuit één app kunnen BUX klanten nu een gediversifieerd portfolio opbouwen door te beleggen in aandelen, ETF’s en cryptovaluta

BUX Zero Crypto - NL.jpg
  • jpg
  • Klanten van BUX Zero in Nederland, België, Ierland en Spanje kunnen beleggen in meer dan 20 verschillende cryptovaluta.
  • BUX helpt de consument aan crypto-kennis door informatieve en toegankelijke content over cryptovaluta beschikbaar te stellen.
  • BUX Zero is de eerste mobiele broker in Nederland waarmee klanten naast aandelen en ETF’s ook kunnen beleggen in cryptovaluta, vanuit één app.

Amsterdam, 10 januari, 2022 - Vandaag introduceert BUX cryptovaluta in zijn beleggingsapp, BUX Zero. Tijdens een stapsgewijze introductie krijgen alle klanten in Nederland, België, Spanje en Ierland binnen één week toegang tot cryptovaluta in de BUX Zero app. Met de introductie van cryptovaluta op BUX Zero kunnen beleggers gemakkelijk vanuit één app beleggen in aandelen, ETF’s en cryptovaluta.

We zijn er trots op dat we een alles-in-één beleggingsoplossing kunnen bieden voor de moderne belegger. Cryptovaluta zijn hier om te blijven. Om beleggers in staat te stellen een goed gediversifieerd beleggingsportfolio op te bouwen, bieden we ze een zo breed mogelijke selectie producten aan die voor hen van waarde kunnen zijn, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. Wij geloven dat cryptovaluta met een bepaald percentage onderdeel kunnen zijn van een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille, in combinatie met ETF’s en aandelen, vervolgde Naeff.

Klanten van BUX Zero kunnen beleggen in cryptovaluta zoals onder andere Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Tijdens de introductieperiode van crypto’s op BUX Zero is het kopen en verkopen van cryptovaluta commissievrij.

BUX helpt belegger aan crypto-kennis

Cryptovaluta hebben vaak een volatieler karakter dan aandelen en ETF’s. Door het leveren van diepgaande en informatieve content over cryptovaluta, zorgt BUX ervoor dat klanten van BUX Zero toegang hebben tot de juiste informatie over verschillende beleggingsproducten. Dit stelt beleggers in staat om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen waarbij ook de bijbehorende risico’s in afweging worden genomen. Daarnaast hebben klanten ook toegang tot dagelijks in-app nieuws en marktanalyses, die hen helpen aan een duidelijk overzicht van wat er zich in de markten afspeelt.

 

Met een gerust hart beleggen in cryptovaluta 

BUX Zero werkt met het geprezen beveiligingsplatform van Fireblocks om het verhandelen van crypto’s op een zeer goed beveiligde manier te laten verlopen. Met behulp van Fireblocks zorgt de broker ervoor dat alle beleggingen goed zijn beveiligd door geavanceerde moderne technologieën (MPC) en een strikt beleid.

Daarnaast is de communicatie met BUX Zero versleuteld tot aan de servers, met een versleuteling van ten minste TLS versie 1.2, vereist door de alom bekende Payment Card Industry (PCI) normen. Daarbij worden alle verkeerspatronen nauwlettend in de gaten gehouden om mogelijke kwaadwillenden buiten de deur houden. Ook monitort BUX fondsen in real time, en worden de meeste fondsen bewaard in koude opslag.

BUX nam in januari van 2020 het Europese sociale cryptocurrency investeringsplatform Blockport over en lanceerde kort daarna BUX Crypto in 2020. De samenvoeging in BUX Zero maakt het voor beleggers mogelijk om eenvoudig een portefeuille op te bouwen vanuit één app en te werken aan een betere financiële toekomst. In de toekomst komt het crypto-aanbod ook beschikbaar in de andere markten waar BUX Zero actief is.

-Einde-

Over BUX

Met meer dan 600.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Ierland en Spanje. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL