Amsterdam, 10 februari, 2022 - Meer dan de helft van generatie Z en de Millennials is van plan om in 2022 te beginnen met beleggen of om er mee door te gaan. Dat blijkt uit onderzoek onder een steekproef van volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van BUX en Dusk Network. Beleggen en investeren in de toekomst is niet langer iets voor grijze mannen in pak. Meer dan de helft van de jongere generaties voelen zich genoodzaakt om te beleggen door lage spaarrentes en hoge inflatie op dit moment.
Naast beleggen in aandelen en ETF’s, wordt beleggen in digitale valuta ook steeds populairder onder Nederlanders. Bijna de helft van de Millennials en Gen Z’s heeft wel eens belegd in digitale alternatieven als cryptovaluta, of overweegt dat te doen. Opvallend is dat 42% van ouders met kinderen heeft belegd in cryptomunten, of dit serieus heeft overwogen. Onder alleenwonende of huishoudens zonder kinderen geldt dat maar voor een kwart van de groep.
De generaties van de toekomst kunnen niet langer rekenen op hun spaarrekening. Zij zien hun spaargeld verdampen door extreem lage spaarrentes en hoge inflatie die er op dit moment is. De hoge bereidheid om ook in cryptovaluta te beleggen laat zien dat dit beleggingsproduct steeds meer geaccepteerd wordt en zich in het rijtje naast traditionele beleggingsproducten zoals aandelen en ETF’s mag voegen. Bij BUX hebben wij als missie om deze generaties de juiste tools te geven om zelf aan een betere financiële toekomst te bouwen. We zijn enorm trots om als eerste Nederlandse gereguleerde broker een alles-in-één oplossing te bieden.Onze klanten kunnen nu in aandelen, ETF’s en cryptomunten beleggen vanuit één app. Zo helpen wij iedereen die meer met hun geld wil doen om een vermogen te bouwen, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.
De lage rentestand en hoge inflatie zorgen ervoor dat de Euro niet meer zo’n risicovrij product was als vroeger. Vaak zijn het nu vastgoed, aandelen, en andere activa die de meeste groei genieten. De mensen die al investeren zitten aan de goede kant van de kloof, maar helaas wordt de ongelijkheid voorlopig alleen nog maar groter. Het is belangrijk dat banken en dienstverleners meer kennis delen zodat we meer mensen weerbaar maken in een complex financieel systeem. Nu worden vooral de risico’s benoemd, wat goed is, maar het is ook belangrijk te vermelden hoe serieus en volwassen veel beleggingsdiensten zijn geworden. Hopelijk helpt dit onderzoek om aan te tonen dat ook moderne vormen van beleggen en investeren, oa cryptocurrency en aandelen, breed geaccepteerd moet worden. Aldus Jelle Pol, Oprichter van Dusk Network.
Sinds half januari hebben klanten van BUX in Nederland, België, Spanje en Ierland ook toegang tot cryptovaluta en kunnen zij vanuit één app in aandelen, ETF’s en cryptomunten beleggen. Onder alle klanten die toegang hebben tot cryptovaluta op BUX Zero heeft 10,6% er al in belegd. Onder Nederlandse klanten ligt dit aantal nog hoger, hier heeft 13,2% naast in aandelen en ETF’s, ook belegd in cryptovaluta sinds het wordt aangeboden op beleggingsapp BUX Zero. In alle landen waar cryptovaluta beschikbaar is op BUX Zero, was Bitcoin in januari 2022 het meest gekochte beleggingsproduct onder klanten van BUX Zero. Hiermee troefde Bitcoin de klassieke S&P 500 ETF af, dat het op één na meest gekochte beleggingsproduct was. Van alle cryptomunten wordt Bitcoin het meest gekocht door gebruikers van de BUX Zero-app.
Met meer dan 650.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Ierland en Spanje. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.
Dusk Network maakt innovatieve technologie voor de financiële wereld. Het is de ambitie om elke grote onderneming in staat stellen om samen te werken, te voldoen aan wet- en regelgeving en ervoor te zorgen dat persoonlijke en transactiegegevens vertrouwelijk blijven. Via het platform van Dusk Network kunnen er programmeerbare aandelen worden uitgegeven, wat handelen en het uitvoeren van administratieve taken eenvoudig maakt.
Contactgegevens
Gerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
BUX benoemt Nontya Mtshaulana tot nieuwe Chief Risk & Compliance Officer
Met vijftien jaar ervaring in gereguleerde omgevingen en in de financiële dienstverlening zal Mtshaulana leiding geven aan de risk, legal en compliance teams binnen BUX.
ABN AMRO rondt overname BUX af, BUX wordt dochteronderneming
Amsterdam, 3 juli 2024 – ABN AMRO Bank N.V. heeft de overname van BUX officieel afgerond. BUX is een van de snelst groeiende neobrokers in Europa. De overname was onder voorbehoud van de goedkeurin...
BUX benoemt Marcel Jongmans tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur
BUX Holding, de houdstermaatschappij achter het toonaangevende mobiele beleggingsplatform BUX, stelt per direct Marcel Jongmans aan als nieuwe bestuursvoorzitter. Met veel ervaring in leiderschap ...
ABN AMRO neemt BUX over
ABN AMRO Bank N.V. kondigt met trots aan dat ze een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van BUX, een van de snelst groeiende neobrokers in Europa. Met deze overname wil ABN AMRO haar positi...
BUX verhoogt rentevergoeding op niet-geïnvesteerd geld van 2,50% naar 2,75%
Rentecompensatieverhoging is directe reactie op verdere renteverhoging door ECB