Groeiend aantal Nederlandse vrouwelijke beleggers diversifieert door te beleggen in aandelen, ETFs én crypto

_M2A3342.jpg
  • jpg

Amsterdam, 16 maart, 2022 - De Nederlandse vrouwelijke belegger spreidt beleggingen optimaal. In de top 10 meest aangekochte beleggingsproducten komen zowel aandelen uit verschillende internationale markten, ETFs en crypto aan bod. Dat blijkt uit onderzoek van mobiele broker BUX onder tienduizenden vrouwelijke beleggers. 

De vrouwelijker belegger eist haar plek op de financiële markten en beleggen lijkt niet langer enkel bestemd voor grijze mannen in pak. De afgelopen twee jaar nam niet alleen het aantal jongeren die de beurs betrad toe, ook het aantal vrouwelijke beleggers nam een toevlucht: in 2021 is het aantal Nederlandse vrouwelijke beleggers met 174 procent toegenomen. Ook het totaal aangehouden vermogen door de vrouwen bleef niet achter, dit is het afgelopen jaar meer dan verviervoudigd.

Gespreid, innovatief en duurzaam: de populairste ETF’s in een notendop

Bijna één op de drie vrouwen belegt in Exchange Traded Funds (ETF’s) en kiest daarmee voor een typerend beleggingsproduct voor vermogensopbouw op de lange termijn. Uit de top 10 van meest populaire ETF’s blijkt dat vrouwelijke beleggers kiezen voor klassieke en (wereldwijd) gespreide ETF’s, zoals de S&P 500, All World Dividend en All World Socially Responsible. Anderzijds bestaat de top 10 ook uit thema ETF’s die met name focussen op een duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Dat blijkt uit de massale keuze voor ETF’s als Automation & Robotics, Sustainable Future of Food en Global Clean Energy.

NL Top 10 ETF’s_.png
  • png

Het is een goed teken dat steeds meer vrouwen de afgelopen jaren zijn begonnen met beleggen. We willen laten zien dat beleggen voor iedereen is en afstappen van het misplaatste idee dat beleggen ‘niets voor hen is’. Vaak is het een gebrek aan zelfvertrouwen dat veel vrouwen weerhoudt om de eerste stappen op de beurs te nemen. Vanuit BUX begeleiden we iedereen die voor het eerst begint met beleggen door toegankelijke en jargon-vrije informatie te delen over alles wat met beleggen te maken heeft. Hiermee werken we ook samen met partners zoals Puck Landewé van ELFIN. Daarmee stellen we al onze klanten in staat om het heft over hun financiële toekomst in eigen hand te nemen, zegt Angelika Dehmel, Content Lead bij BUX.
Bij ELFIN hebben wij als missie vrouwen helpen financieel onafhankelijk te worden. Beleggen is een cruciaal onderdeel. Met ELFIN bieden we een platform dat allerlei geld gerelateerde onderwerpen op een toegankelijke manier bespreekt en uitlegt, om actie te ondernemen over hun eigen financiële toekomst, zegt Puck Landewé, oprichter van ELFIN.

Vrouwelijke belegger kiest voor tech uit Amsterdam

Kijkend naar alle beleggingsproducten blijken veelal tech-aandelen de top 10 te beslaan. De eerste plaats wordt bezet door fintech-reus van eigen bodem, Adyen. Andere bekende tech-namen zijn ASML, ASM International, Tesla en Just Eat Takeway. Meer dan de helft van de namen op de top 10 zijn in Amsterdam genoteerd. Daarnaast betreedt Bitcoin als nieuwkomer de top 10. Sinds de toevoeging van cryptovaluta in de BUX Zero app investeert de vrouwelijke belegger in groten getale in digitale valuta. 

NL Top 10 beleggingen_.png
  • png

-Einde-

OVER BUX

Met meer dan 650.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Ierland en Spanje. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Over ELFIN

Vrouwen ervaren nog steeds een salaris-, pensioen-, en vermogensgat. Een gebrek aan kennis en netwerk maakt ze onzeker om het heft in eigen handen te nemen rondom hun lange termijn financiën. ELFIN is het enige platform in Nederland en België dat zich richt op het verschaffen van financiële kennis voor vrouwen. Door middel van een veilige, vak jargon vrije omgeving leren ze door middel van workshops, community en e-learning alles over geld en beleggen. ELFIN heeft inmiddels al meer dan 5000 leden.

Over Angelika Dehmel

Angelika is een voormalig journalist van de Financial Times Deutschland, waar ze als redacteur verslag deed over financiële-, bancaire- en beleggingszaken. Ook heeft ze geschreven voor het Financieele Dagblad, dat zich richt op zakelijk en financieel nieuws in Nederland. Na zich bijna zes jaar te hebben ondergedompeld in de financiële wereld als journalist, nam Angelika in 2017 haar kennis en passie voor de financiële sector mee naar BUX. 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL