BUX en High Tech Tea bundelen krachten om het belang van financiële geletterdheid onder vrouwen te stimuleren

Kaag: financiële geletterdheid is onderbelicht in verkleinen financiële kloof

24mar2022_2169.jpg
  • jpg

Amsterdam, 24 maart, 2022 -  Vandaag vindt het evenement: Bridging the Female Financial Literacy Gap Through Technology plaats, georganiseerd door BUX en High Tech Tea. Tijdens dit evenement wordt een exclusief interview getoond met de minister van Financiën, Sigrid Kaag, waarbij de minister aangeeft dat financiële geletterdheid hoog op de politieke agenda staat. Ook komen verschillende vrouwen met sleutelposities binnen de fintech industrie aan het woord om vanuit hun zakelijke en persoonlijke ervaringen inzichten te delen. Met als doel om deelnemers van het evenement te inspireren én om concrete tips mee te geven over alles wat met financiën te maken heeft.

Vrouwen in Nederland hebben onvoldoende vertrouwen in hun competentie om goede financiële beslissingen te nemen; dat bleek uit een universitair onderzoek waarover De Volkskrant publiceerde. In het creëren van meer bewustwording over het belang van financiële geletterdheid onder vrouwen, is nog een flinke slag te slaan. Daarom hebben BUX en High Tech Tea de handen ineen geslagen om een evenement over de onderbelichte kant van financiële geletterdheid te organiseren. 

Kaag: financiële geletterdheid is onderbelicht in verkleinen financiële kloof

In gesprek met de minister van Financiën vertelt Kaag over het belang van financiële geletterdheid, “We hebben het vaak over de loonkloof op veel werkterreinen, maar we spreken te weinig over de financiële kloof als het gaat om financiële geletterdheid, toegang tot financiële middelen, en ook de financiële onafhankelijkheid van vrouwen. Dit is een wereldwijd probleem”. Vanuit het ministerie van Financiën zijn er verschillende initiatieven voor financiële kennisopbouw, Kaag vertelt: “Financiële geletterdheid is het overkoepelende initiatief waarbij het ministerie van Financiën samenwerkt met andere partners om vrouwen en meisjes uit te rusten met financiële kennis en in staat te stellen om het heft in eigen hand te nemen”.

De rol van fintech en gewoontes binnen financiële geletterdheid

Tijdens Bridging the Female Financial Literacy Gap Through Technology gaat het eerste panel in gesprek over vaardigheden die je in de praktijk kan brengen om je financiële geletterdheid te vergroten. Onder andere Lieke Danenberg, medeoprichter van ELFIN, Marianne Bruijn, schrijver van The Female Fix en Angelika Dehmel, Content Lead van BUX, gaan met elkaar in gesprek. Van tips en tricks om meer inzicht te krijgen in je persoonlijke financiën tot het identificeren betrouwbare financiële informatie: alles komt aanbod. 

Het tweede panel focust zich op de rol van fintech in de toekomst van financiële geletterdheid.  Dit panel bestaat uit vrouwen met sleutelposities in de fintech wereld, zoals: Jeanine van Munster, Senior Associate bij ABN Amro Ventures, Bianca Zwart, oprichter van B&W Communications en Pim Hannay, Senior Product Owner bij BUX. Zij zullen hun inzichten delen over belangrijke trends binnen fintech en welke rol fintech gaat spelen in het beheren van persoonlijke financiën in de toekomst.

BUX en High Tech Tea hopen vrouwen te inspireren, meer zelfvertrouwen te geven in het managen van hun financiële zaken, en de financiële geletterdheid onder vrouwen te vergroten.

-Einde-

OVER BUX

Met meer dan 650.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Ierland en Spanje. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL