BUX en BlackRock bundelen krachten en lanceren ETF beleggingsplannen in Europa die ETF-portfolio's aanbieden met iShares ETF's

PressRelease-BlackRock samenwerking-1920x1080.png
  • png
  • Spaarders in acht landen kunnen beleggers worden door een iShares ETF’s portfolio te maken in hun beleggingsplan in de BUX-app, die ze altijd en overal kunnen raadplegen.
  • Het ETF-beleggingsplan wordt gelanceerd in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Ierland.
  • BUX heeft een enquête uitgevoerd onder 5.000 mensen in vijf markten in Europa, waaruit blijkt dat sparen voor de lange termijn de belangrijkste drijfveer is om te beleggen.
  • Ook Nederlanders richten zich het meest op sparen voor de lange termijn (vijftien procent), waarbij vier op de tien respondenten momenteel beleggen of overwegen om dit binnen de komende zes maanden te doen.

Amsterdam, 31 januari 2023 – Het Amsterdamse BUX, een van Europa's snelst groeiende neobrokers, en BlackRock, een van 's werelds toonaangevende vermogensbeheerders met als doel steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren, kondigen vandaag een Europees beleggingsplan aan met verschillende ETF-portfolio's die gebruikmaken van iShares ETF's. Met meer dan één miljoen gebruikers is BUX een van Europa's toonaangevende online brokers.

 

Met BUX kunnen beleggers vanaf nu individuele portfolio’s opbouwen met iShares ETF's die een brede verdeling van activa bieden in obligaties en aandelen over wereldwijde markten. Zij kunnen met slechts drie klikken een maandelijks BUX beleggingsplan opstellen dat aansluit op hun persoonlijke interesses en beleggingsvoorkeuren. Beleggers kunnen hun eigen beleggingsplan samenstellen door te kiezen uit verschillende iShares ETF's, waaronder aandelen, obligaties, thema's, sectoren, factoren en duurzame ETF's.

Met een minimale inleg van tien euro per ETF per maand en een vergoeding van één euro per beleggingsplan, kunnen de BUX ETF beleggingsplannen bijdragen aan een stabiele financiële toekomst. Zo helpt de Amsterdamse neobroker beleggers met kennis opdoen van financiële markten en diversificatie, zodat zij hun toekomstige beleggingsbeslissingen kunnen onderbouwen.

       

Kennisgebrek grootste obstakel voor beleggen

Uit eerder onderzoek van BUX blijkt dat 42 procent van de respondenten ‘kennisgebrek’ en veertig procent ‘niet weten waar te beginnen’ noemt als belangrijkste redenen om niet te beleggen. Hoewel beleggen op de lange termijn een belangrijke rol kan spelen bij het opbouwen van een stabiele financiële toekomst en 39 procent van de ondervraagden sparen voor de lange termijn een belangrijke reden vindt om wel te beleggen, blijkt uit het onderzoek dat een groot deel van de ondervraagde Europeanen onzeker is met beleggen.

Ook voor Nederlanders is sparen voor de lange termijn de primaire motivatie voor beleggen. Daarnaast richt dertien procent van de Nederlandse beleggers zich op het verdienen van een passief inkomen. Verder houdt kennisgebrek ook Nederlandse beleggers tegen, waarbij zestien procent aangeeft dat ze niet genoeg weten over beleggen om te beginnen. Desondanks heeft veertig procent van de Nederlandse ondervraagden plannen om in de toekomst te beleggen en belegt 24 procent nu al.

                                       

Yorick Naeff, CEO van BUX: "De wil om te beginnen met beleggen is er, maar de kennis ontbreekt en is een obstakel voor mensen die wel willen maar geen ervaring hebben. Door samen te werken met BlackRock, een gerenommeerde expert in financiële markten en producten, hebben we een goede oplossing gecreëerd voor klanten die vanwege de enorme keuze aan producten niet weten hoe en wanneer ze moeten beginnen met beleggen. Samen kunnen BUX en BlackRock een echte impact maken op hoe Europeanen beleggen en hun financiële toekomst benaderen."

Elbert Rodenburg, Head of iShares & Wealth bij BlackRock Nederland: "Wanneer beleggen kostenefficiënt en toegankelijk wordt gemaakt, keren miljoenen beleggers zich tot iShares ETF's als hulpmiddel om investeringsportefeuilles op te bouwen en financiële welvaart te bereiken. Wij zijn verheugd om samen te werken met BUX. Deze samenwerking creëert namelijk een efficiënte manier voor beleggers in heel Europa om de voordelen van ETF's en het beleggen in wereldwijde markten te bereiken in een eenvoudig, toegankelijk en kostenefficiënt formaat."

Het BUX-beleggingsplan met iShares ETF’s is vanaf 31 januari in de BUX-app toegankelijk in alle markten waar BUX beschikbaar is.

Over het onderzoek

De gegevens die genoemd worden in het persbericht zijn gebaseerd op een enquête die door Kantar in opdracht van BUX is uitgevoerd tussen mei 2022 en juni 2022 onder 5.000 respondenten in vijf Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje).

-Einde-

Over BUX

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is BUX hard op weg om dé toonaangevende mobiele broker van Europa te worden. Met haar intuitive beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. Met BUX kunnen beleggers sinds 2019 in fractionele aandelen, ETF’s en cryptocurrencies investeren, ook kan beleggen op de automatische piloot gezet worden via het BUX-beleggingsplan. BUX is op dit moment beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Over BlackRock

BlackRocks missie is om steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren. Als vertrouwelijke vermogensbeheerder voor investeerders en een toonaangevende leverancier van financiële technologie helpt BlackRock miljoenen mensen om spaargeld op te bouwen door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Ga voor meer informatie over BlackRock naar de website.

Over iShares

iShares creëert kansen in verschillende markten om te voldoen aan de veranderende behoeften van beleggers. Met meer dan twintig jaar ervaring, een wereldwijde line-up van meer dan 1300 Exchange Traded Funds (ETF's) en $2,91 biljoen aan beheerd vermogen op 31 december 2022, blijft iShares vooruitgang boeken voor de financiële sector. iShares-fondsen worden mogelijk gemaakt door het deskundige potfolio- en risicobeheer van BlackRock.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL