BUX biedt als eerste Nederlandse broker 2,01% rente

cashoninterest-press-release-NL.png
  • png
  • Alle BUX-klanten krijgen 2,01% rente vergoeding per jaar over hun niet-geïnvesteerde cash
  • BUX is de eerste en enige Nederlandse broker die zo'n hoge rente biedt
  • Aanbieding is geldig voor alle nieuwe en bestaande BUX-klanten in heel Europa voor saldo’s tot €25.000,-
  • Alle geldrekeningen bij BUX zijn beschermd tot €100.000,- onder de voorwaarden van het Nederlandse Depositogarantiestelsel 

Amsterdam, 5 april 2023 - BUX, één van Europa's snelst groeiende neobrokers, kondigt aan dat alle BUX Zero-klanten een rente vergoeding van 2,01% per jaar zullen ontvangen op hun niet-geïnvesteerde cash. De verhoogde rente volgt op de recente renteverhogingen vanuit de ECB.

 

BUX biedt als eerste en enige Nederlandse broker een rentepercentage van meer dan 2% op niet-geïnvesteerde cash. Het aanbod is geldig vanaf 5 April 2023 en is niet gelimiteerd door tijdsbeperkingen of vastgestelde perioden. “Met stijgende rentetarieven zijn mensen steeds meer op zoek naar rendement op hun geld. Waar geen enkele andere Nederlandse broker zo'n aantrekkelijke rente biedt, geloven wij bij BUX in het opbouwen van vermogen voor de toekomst op verschillende manieren”, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. “Doordat we meer dan twee procent rente aanbieden, voegen we naast onze beleggingsopties nog een mogelijkheid toe aan onze klanten om te investeren in hun toekomst.”

 

Groeistrategie Europa

Het 2,01%-rentenieuws volgt kort op de aankondiging vorige maand over de samenwerking tussen BUX en BlackRock. Hier binnen bieden zij innovatieve ETF-spaarplannen aan, allemaal onderdeel van BUX' langetermijnstrategie om een leidende broker in heel Europa te worden. BUX is met meer dan een miljoen gebruikers al de grootste neobroker in Nederland en België en wil haar positie verder verstevigen. Naeff: “Wij bieden graag een totaaloplossing voor mensen die hun vermogen willen opbouwen, op een manier die hen het beste past. Door onze gebruiksvriendelijke platform en laagdrempelige instapmogelijkheden, hopen wij veel Europeanen te helpen met het gestaag opbouwen van hun vermogen.”

Over de renteverhoging en het product

Het rentepercentage is geldig voor alle niet-geïnvesteerde cash in BUX Zero tot €25.000,-. Alle geldrekeningen bij BUX staan op een rekening bij ABN AMRO Clearing Bank en zijn beschermd tot €100.000,- onder de voorwaarden van het Nederlandse Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

 

BUX-klanten kunnen via een native mobiele applicatie beleggen in (fractionele) aandelen, ETF's en crypto. Het aanmaken van een account op mobiel of desktop duurt gemiddeld 5 minuten. De missie van BUX is om beleggen voor iedereen gemakkelijk en betaalbaar te maken door mensen in staat te stellen betere financiële beslissingen te nemen, wat hun doelen ook zijn.

Over BUX

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is BUX één van Europa’s snelst groeiende neobrokers en is het hard op weg om dé toonaangevende mobiele broker van Europa te worden. Met haar intuïtieve beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. Met BUX kunnen beleggers sinds 2019 in fractionele aandelen, ETF’s en cryptocurrencies investeren, ook kan beleggen op de automatische piloot gezet worden via het BUX Spaarplan. BUX is op dit moment beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL