BUX verstuurt fintech CEO brief: 'Geef ruim baan aan nieuwe generatie fintechs'

403440-Yorick Naeff, CEO, Horizontal-931ca7-original-1633437447 (1).jpg
  • jpg

Een groep van 6 Nederlandse fintech bedrijven, waaronder BUX, bunq, cm.com en Flow Traders, zien dat de kansen van fintechs in Nederland te weinig ruimte krijgen. En dat is zonde: Nederland zou haar koploperspositie juist moeten versterken, en profiteren van de innovatieve kracht die fintechs onze economie en samenleving kunnen én willen brengen. Via deze brief, ondertekend door 6 CEO’s, roepen zij op om ruim baan te geven aan de nieuwe generatie fintechs.

 

De gezamenlijke oproep van deze fintechbedrijven komt voort uit de overtuiging dat innovatie essentieel is om een duurzame en competitieve economie te realiseren, om afhankelijkheid van niet-Europese spelers in de financiële sector te voorkomen, en om een kosten-efficiënt, transparant en open financieel systeem te bevorderen.

 

De CEO’s van deze Nederlandse fintechbedrijven zien dat, terwijl traditionele financiële instellingen behoudend zijn met het omarmen van innovatie, zij juist ruimte creëren voor die innovatie. Maar om de opkomst van de nieuwe generatie fintechs in Europa voldoende te kunnen faciliteren, is meer nodig. 

Nederland is Europese koploper in fintech

De koploperspositie van Nederland ten aanzien fintech heeft ons in de afgelopen decennia maar liefst vijf unicorns opgeleverd. Om deze positie te kunnen behouden en te versterken, zo schrijven de CEO’s, is meer focus op innovatie nodig, meer aandacht voor de toegevoegde waarde van fintech en verdere inzet op het juiste binnenlands- en buitenlands talent. Deze focus is nodig om de ontwikkeling van nieuwe generatie Europese fintechs in Nederland te bevorderen.

 

De coalitie van Nederlandse fintech-bedrijven nodigt beleidsmakers, politici en de bredere samenleving uit om met hen in gesprek te gaan en gezamenlijk verantwoorde innovatie in de Nederlandse fintech-sector verder te stimuleren. Ze zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse fintech-sector een cruciale bijdrage kunnen en willen leveren aan een toekomstbestendige Nederlandse economie.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL