BUX biedt toegang tot obligatiemarkten via iBonds ETF's

ibonds-press-release-NL (1).png
  • png

Amsterdam, 16 augustus 2023 – De Amsterdamse neobroker BUX lanceert per direct iShares iBonds ETF’s. Deze innovatieve beleggingsoplossing is ontwikkeld door BlackRock, een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van investerings-, advies- en risicobeheeroplossingen. iBonds ETF’s combineren de beste aspecten van Exchange Traded Funds (ETF's) en traditionele obligaties. Hierdoor krijgen particuliere klanten in heel Europa toegang tot de bedrijfsobligatiemarkt in de huidige rendementsomgeving, met de diversificatie, transparantie en liquiditeitsvoordelen van indexbeleggen.

"We zijn verheugd dat we iBonds voor al onze Europese klanten beschikbaar maken", zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. "Dit nieuwe product bewijst onze toewijding om innovatieve beleggingsoplossingen aan te bieden waarmee onze particuliere beleggers hun financiële doelen effectiever bereiken. Zo kunnen beleggers met iBonds profiteren van de diversificatie en liquiditeit die horen bij ETF's, terwijl ze de zekerheid en voorspelbaarheid hebben van een vaste vervaldatum, net als bij een obligatie."

"iShares iBond ETF's bieden Europese beleggers kostenefficiënte en gediversifieerde toegang tot de rendementen die beschikbaar zijn uit bedrijfsobligaties via een ETF, nu met een vaste looptijd", zegt Christian Bimueller, Head of Digital Distribution Continental Europe voor iShares & Wealth bij BlackRock. "Beschikbaarheid via digitale platforms als BUX verbreedt beleggingsmogelijkheden en bevordert financiële inclusie."

De introductie van iBonds betekent voor BUX een belangrijke stap voorwaarts in de toegankelijkheid van geavanceerde beleggingsproducten. Naeff: “Particuliere beleggers krijgen nu de mogelijkheid om deel te nemen aan markten die normaliter slechts toegankelijk zijn voor institutionele spelers. Hierdoor wordt het speelveld verder gelijkgetrokken en vergroten we de financiële inclusiviteit.”

Over iBonds

Met deze vier onderstaande iBonds ETF’s krijgen particuliere beleggers toegang tot investment grade (IG) bedrijfsobligaties in verschillende landen en sectoren in elk ETF. Deze ETF's bieden twee vaste vervaldata, respectievelijk in december 2026 en 2028, zowel in Amerikaanse dollars als in euro’s. Hierdoor kunnen beleggers kiezen uit verschillende valuta's, looptijden en inkomstendoelstellingen.

- iShares iBonds Dec 2026 Term $ Corp UCITS ETF

- iShares iBonds Dec 2026 Term € Corp UCITS ETF

- iShares iBonds Dec 2028 Term $ Corp UCITS ETF

- iShares iBonds Dec 2028 Term € Corp UCITS ETF

De belangrijkste kenmerken van iBonds zijn:

  1. ETF-achtige liquiditeit: iBond ETF's zijn genoteerd en worden verhandeld op gereguleerde beurzen in Europa, waardoor beleggers gedurende de hele handelsdag eenheden kunnen kopen en verkopen.
  2. Bepaalde looptijd: net als traditionele obligaties hebben iBonds een vaste vervaldatum, waardoor beleggers een bekende tijdlijn hebben voor hun beleggingen en tegelijkertijd inkomsten ontvangen via couponbetalingen gedurende de looptijd.
  3. Diversificatie: iBonds bieden blootstelling aan een breed scala van onderliggende obligatieactiva, waardoor beleggers gediversifieerde portefeuilles en risicobeperking krijgen.
  4. Toegankelijkheid: BUX wil iBonds toegankelijk maken voor particuliere beleggers via de mobiele applicatie, waardoor het een gebruiksvriendelijke beleggingservaring garandeert.

Screenshot 2023-08-15 at 14.45.26.png
  • png

Over BUX

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is BUX één van Europa’s snelst groeiende neobrokers en is het hard op weg om dé toonaangevende mobiele broker van Europa te worden. Met haar intuïtieve beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. Met BUX kunnen beleggers sinds 2019 in fractionele aandelen, ETF’s, ETC's, en cryptocurrencies investeren. Ook kan beleggen op de automatische piloot gezet worden via het BUX beleggingsplan. BUX is op dit moment beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Over BlackRock

BlackRocks missie is om steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren. Als vertrouwelijke vermogensbeheerder voor investeerders en een toonaangevende leverancier van financiële technologie helpt BlackRock miljoenen mensen om spaargeld op te bouwen door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Ga voor meer informatie over BlackRock naar de website.

Over iShares

iShares creëert kansen in verschillende markten om te voldoen aan de veranderende behoeften van beleggers. Met meer dan twintig jaar ervaring, een wereldwijde line-up van meer dan 1300 Exchange Traded Funds (ETF's) en $2,91 biljoen aan beheerd vermogen op 31 december 2022, blijft iShares vooruitgang boeken voor de financiële sector. iShares-fondsen worden mogelijk gemaakt door het deskundige potfolio- en risicobeheer van BlackRock.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL