ABN AMRO rondt overname BUX af, BUX wordt dochteronderneming

BUX - ABN AMRO - NL.png
  • png

Amsterdam, 3 juli 2024 – ABN AMRO Bank N.V. heeft de overname van BUX officieel afgerond. BUX is één van de snelst groeiende neobrokers in Europa. De overname was onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder. Nu deze is verkregen, is de transactie afgerond.

Deze strategische overname is voor zowel ABN AMRO als BUX een belangrijke stap vooruit in de retailbeleggingsmarkt. Na de aankondiging van de overname in december 2023 heeft ABN AMRO de transactie nu afgerond. Hierdoor is het digitale aanbod van ABN AMRO aanzienlijk uitgebreid terwijl BUX toegang krijgt tot waardevolle middelen, beleggingsexpertise en ondersteuning bij de verdere innovatie en snelle groei van de neobroker.

In deze snelgroeiende retailbeleggingsmarkt wordt de nieuwe combinatie van ABN AMRO en BUX in Nederland de voorkeurspartner voor klanten die willen beginnen hun vermogen op te bouwen. De acquisitie sluit bovendien ook goed aan bij de groeiambities van de bank.   

De krachten bundelen voor een betere toekomst 

BUX is een volle dochter van ABN AMRO en blijft als aparte entiteit opereren. Daarbij behoudt de neobroker de innovatieve benadering die populair is bij de nieuwe generatie beleggers. Het merk BUX zal nu met trots het ‘endorsed logo’ dragen, als symbool voor de robuuste infrastructuur en middelen van een gevestigde bank.  

“Ik ben heel enthousiast dat BUX nu officieel bij de ABN AMRO familie is gekomen", aldus Annerie Vreugdenhil, Chief Commercial Officer Personal & Business Banking. “We willen er voor onze klanten zijn, voor ieder begin. Samen met BUX kunnen we klanten helpen om in een vroeg stadium in hun leven grip te krijgen op hun eigen financiële toekomst. Door het innovatieve en gebruiksvriendelijke platform maakt BUX dit heel eenvoudig. We staan te trappelen om daarop verder te bouwen en om ons aanbod voor toekomstige generaties te verbeteren.”

Yorick Naeff, CEO van BUX:We zijn trots dat we deze overname succesvol hebben afgerond. We geloven in het prioriteren van de financiële doelen van onze gebruikers en streven ernaar om beleggen eenvoudiger en voor iedereen meer betaalbaar te maken. Met deze samenwerking combineren we de uitgebreide expertise van ABN AMRO op het gebied van particuliere financiën en beleggen en de jarenlange ervaring van de bank met de oplossingen die BUX biedt dankzij onze toegankelijkheid, kennis van toekomstige generaties en ons gebruiksvriendelijke beleggingsplatform. Hierdoor kunnen we de nieuwe generatie beleggers beter bedienen en houden we tegelijk onze snelheid, wendbaarheid en ons rotsvaste commitment aan innovatie in stand.”

Gedeelde visie en voordelen voor de klant

Door de krachten te bundelen, willen BUX en ABN AMRO een unieke en uitgebreide beleggingspropositie aanbieden. De samenwerking biedt stap-voor-stap ondersteuning aan beginnende beleggers en tegelijkertijd verdergaande expertise en een bredere portefeuille voor ervaren beleggers. ABN AMRO en BUX hebben een gedeelde visie om leidend te zijn in het aanbieden van beleggingsdiensten voor particulieren en om te zorgen voor een naadloze, verbeterde klantervaring.  

Klanten van zowel ABN AMRO als BUX kunnen rekenen op innovatieve ontwikkelingen die erop gericht zijn hun beleggingsreis te verbeteren. Er zijn al initiatieven gaande om bruggen te bouwen tussen de twee platforms waardoor de toegankelijkheid en gebruikerservaring van alle klanten zal worden verbeterd.

Contactgegevens

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL