BUX benoemt Nontya Mtshaulana tot nieuwe Chief Risk & Compliance Officer

Aanstelling belangrijke stap om Management Board te versterken

image001.jpeg
  • jpeg

Amsterdam, 10 juli 2024 – BUX, recent overgenomen door ABN AMRO, stelt per 1 september 2024 Nontya Mtshaulana aan als nieuwe Chief Risk & Compliance Officer en lid van het Management Board. Met vijftien jaar ervaring in gereguleerde omgevingen en in de financiële dienstverlening zal Mtshaulana leiding geven aan de risk, legal en compliance teams binnen BUX.

In haar nieuwe rol zal Mtshaulana toezicht houden op de strategie, reputatie en wet- en regelgeving om zo de belangen van klanten en stakeholders van BUX te waarborgen. "We zijn blij om Nontya Mtshaulana te verwelkomen in ons team juist nu we, na de overname, aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen" zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. "Door haar uitgebreide kennis van de sector en haar vertrouwdheid met ABN AMRO zal zij een belangrijke rol spelen in de integratie en bij het realiseren van onze lange termijn doelstellingen. De benoeming van Nontya benadrukt de toewijding van BUX in het handhaven van de hoogste standaarden op het gebied van risico, juridische zaken en naleving, waarmee BUX haar positie als vertrouwd platform voor particuliere beleggers versterkt.”

Nontya Mtshaulana is Chartered Accountant en CFA Charterholder en heeft een Executive Masters in M&A and Valuations van Duisenberg School of Finance en een Executive MBA van de Universiteit van Oxford. Met uitgebreide ervaring bij PwC in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Nederland, startte ze in 2016 bij ABN AMRO. Hier was ze werkzaam als Business Manager voor de CRO en later als programmamanager voor duurzame financiële regelgeving. Bovendien is Mtshaulana medeoprichter en bestuurslid van Marula Square, een impactbeleggingsfonds in Sub-Sahara Afrika. Mtshaulana is enthousiast over haar toetreding tot het management van BUX. Mtshaulana: “Ik ben trots dat ik op zo'n cruciaal moment bij BUX aan de slag mag gaan. De missie van BUX om beleggen toegankelijk, intuïtief en betaalbaar te maken voor iedereen, sluit perfect aan bij mijn professionele waarden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het voortdurende succes van BUX door ervoor te zorgen dat de inspanningen op het gebied van risico en juridische zaken optimaal zijn.” 

Over BUX

Als één van Europa’s toonaangevende neo-brokers biedt BUX niet alleen een veelzijdig beleggingsplatform met aandelen en ETF’s, maar ook kant-en-klare en op maat gemaakte beleggingsplannen. Met de gebruiksvriendelijke en intuïtieve beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. BUX helpt een nieuwe generatie beleggers om hun financiële doelen te bereiken, hoe ver deze ook in de toekomst liggen. BUX is gevestigd in Amsterdam en is beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up werd op 1 juli 2024 overgenomen door ABN AMRO.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isha van Egmond, via 06 59 83 82 70

of isha@mediatic.eu.

Contactgegevens

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL