BUX haalt ABN topman en Catawiki topvrouw aan boord

Nieuwe CFO en Head of People & Culture markeren volgende stap internationale uitbreiding

Mark Lamers, CFO.jpg
  • jpg
Erin Stewart, Head of People & Culture.jpg
  • jpg

Amsterdam, 1 juni 2021 - De snelst groeiende mobiele broker van Europa, BUX, heeft twee aanwinsten voor het leiderschapsteam binnengehaald om de internationale uitbreiding verder te versnellen. In navolging op de recent aangekondigde financieringsronde van 67 miljoen euro, kondigt het bedrijf vandaag de komst van Mark Lamers RC (39) en Erin Stewart (41) aan. Lamers, voormalig Managing Director Financial Institutions Group Advisory bij ABN, zal de rol van CFO* op zich nemen en Stewart, voorheen Vice President of People bij Catawiki wordt de nieuwe Head of People & Culture.

BUX beleeft een ongekend bijzonder jaar. Ik ben dan ook zeer enthousiast dat Mark en Erin ons team komen versterken en deel gaan uitmaken van onze volgende groeifase, zegt Yorick Naeff CEO van BUX. Bij BUX bouwen we aan de toekomst van beleggen die aansluit op de manier waarop Europeanen hun financiële toekomst willen veiligstellen. De rente op spaargeld heeft een historisch dieptepunt bereikt. Mede door deze lage spaarrente en een afkalvend pensioenstelsel, verdient iedereen een kans om een stabiele toekomst op te bouwen en meer met hun geld te doen. Dit kunnen we niet zonder innovatieve denkers en experts uit de industrie. We kijken uit naar hoe we de toekomst van BUX gaan vormgeven met deze gevestigde namen aan boord.

Egbert Pronk, CFO sinds de oprichting van BUX, zal het stokje overdragen aan Lamers en zelf de rol van Chief Risk Officer (CRO) op zich nemen. Lamers brengt meer dan 14 jaar ervaring in de financiële sector met zich mee, waarvan ruim 12 jaar bij ABN Amro. Lamers zijn eerdere ervaring betrok zich met het tot stand brengen en uitvoeren van corporate finance-transacties voor financiële instellingen, waaronder beursintroducties en fusies en overnames, in heel Europa.

Ik vind het fantastisch om de altijd dynamische fintech-sector te betreden en de missie van BUX, de nieuwe generaties beleggers controle te laten nemen over hun financiële toekomst, spreekt mij enorm aan. zegt Mark Lamers, CFO van BUX. Vanaf jongs af aan trekt de beurs me en ook op professioneel vlak heeft de aandelenmarkt altijd een sleutelrol gespeeld. Juist door mijn uitgebreide kennis van de financiële markten, ben ik ervan overtuigd dat beleggen toegankelijker moet én kan.

Stewart heeft bijna 20 jaar ervaring in het vormgeven van de cultuur van verschillende snelgroeiende techbedrijven, waaronder het meest bezochte verkoopplatform van Europa, Catawiki. Doordat ze voorheen de HR-afdeling leidde bij LendInvest, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde alternatieve geldschieter op de vastgoedmarkt, brengt ze ook 2,5 jaar aan ervaring in fintech met zich mee.

Een sterke cultuur is net zo essentieel voor het succes van een bedrijf als financiële- en groeiresultaten, zegt Erin Stewart, Head of People and Culture bij BUX. Tijdens deze nieuwe groeifase is het cruciaal voor BUX om de levendige startupcultuur naar een hoger niveau te tillen en het beste talent uit Europa aan te trekken. Retentie van bestaand talent en expertise is daarnaast minstens zo belangrijk.

Door de snelle uitrol van BUX Zero is het aantal nieuwe werknemers van BUX in de eerste helft van 2021 met bijna 30% gestegen. Het bedrijf heeft momenteel 166 medewerkers en heeft 38 verschillende nationaliteiten aan boord.

* De benoeming van de nieuwe CFO is onder voorbehoud van goedkeuring door AFM & DNB.

Over BUX

Met meer dan 500.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neo-broker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

De beleggingsdiensten aangeboden via BUX Zero van BUX B.V. worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX Crypto is een handelsnaam van BUX Alternative Investments B.V. BUX Alternative Investments B.V. is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder het nummer 76895327. BUX X is een handelsnaam van BUX Financial Services Limited. BUX Financial Services Limited is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf onder het nummer 03148972. BUX Financial Services Limited wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority, FCA Register nummer 184333.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL