BUX stelt voormalig ABN topman aan als nieuwe COO

Niek van Rens, COO, BUX.jpg
  • jpg

Amsterdam, 2 juni 2022 - Vandaag maakt BUX, een van Europa’s snelst groeiende mobiele brokers, bekend dat het Niek van Rens aanstelt als nieuwe Chief Operating Officer. Met Van Rens haalt BUX de juiste kennis en expertise in huis om verder te groeien in Europa en de operatie van de broker nog efficiënter te laten draaien.

Van Rens brengt ruim twintig jaar ervaring uit de trading, order uitvoering en post trade-wereld met zich mee en was nauw betrokken bij de opzet van start-ups in de post trade. Met de stap naar BUX verlaat Van Rens ABN AMRO Clearing waar hij bijna een decennium werkzaam was, als Global Head of Innovation in zijn meest recente rol. In die functie werkte Van Rens al samen met BUX, onder andere bij de bouw van de innovatieve infrastructuur voor fractioneel beleggen en de succesvolle introductie van de functie op het platform van de mobiele broker.

Na een jarenlange samenwerking met Niek zijn we verheugd om hem nu te verwelkomen in het BUX team. Door de explosieve groei die BUX meemaakt is het van belang dat onze operatie ook zo efficiënt mogelijk draait. De diepgaande kennis van Niek over order uitvoering en post trade is de juiste expertise die we nodig hebben om onze operatie verder uit te breiden en zo efficiënt mogelijk in te richten. Met Niek aan boord zijn we ervan overtuigd dat we de juiste persoon in het managementteam hebben om BUX te laten innoveren en groeien, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan voor BUX, waar alles draait om groei en innovatie. BUX stelt klanten in staat te beleggen in bedrijven die aansluiten bij hun interesses en waarden, van innovatieve aandelen tot door vrouwen geleide bedrijven tot duurzame beleggingen: alles is mogelijk. De moderne belegger heeft dringend behoefte aan toegankelijke manieren om een betere financiële toekomst op te bouwen. Daarom ligt BUX haar missie mij nauw aan het hart, zegt Niek van Rens, COO bij BUX. In mijn nieuwe rol wil ik, samen met mijn gedreven team, de operatie naar de best mogelijke efficiëntie tillen en zo goed mogelijk inrichten voor explosieve groei, en verder te innoveren om zo alle klantbehoeften nog beter te kunnen vervullen.

De financieringsronde van 80 miljoen dollar heeft BUX in staat gesteld om innovatieve nieuwe features zoals het beleggingsplan en fractioneel beleggen te introduceren. Ook heeft de beleggingsapp dit jaar nog crypto als nieuw beleggingsproduct toegevoegd aan het al bestaande aanbod van aandelen en ETF’s. Het bedrijf is van plan om in de loop van 2022 ook BUX Zero te introduceren in nieuwe Europese landen.

-Einde-

OVER BUX

Met meer dan 700.000 klanten is BUX Europa's snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maakt BUX het Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Met BUX Zero, kunnen beleggers sinds 2019 in aandelen en ETF’s investeren zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Ierland en Spanje. Het volledige assortiment van BUX-producten, waaronder BUX Crypto waarmee gebruikers kunnen beleggen in echte cryptocurrencies, en BUX X, waar gebruikers kunnen handelen in contracts for difference (CFD's), is beschikbaar in meerdere landen in Europa. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste BUX nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL